UNESCO i Paris

UNESCO organisationen blev skabt i kølvandet af 2. verdenskrig for at bidrage til bevare verdensfreden.
UNESCO

Den danske UNESCO Nationalkommission

Nationalkommissionen er kernen i det danske UNESCO arbejde. Den danske UNESCO Nationalkommission skal stimulere interessen for UNESCO´s værdier og målsætninger.
Den Danske UNESCO Nationalkommission

Viborgs partnerbyer i UNESCO Creative Cities - Media Arts

UNESCO familien af Creative Cities består af 246 byer, der alle bruger kreativitet som strategisk faktor for bæredygtig samfundsudvikling - socialt, miljømæssigt, økonomisk, kulturelt osv. I Media Arts gruppen er Viborg i selskab med 16 internationale byer, der alle er i verdenseliten på det visuelle, kreative område.
Andre UNESCO byer

Formanden for Den Danske UNESCO Nationalkommission, Elsebeth Gerner Nielsen om Viborg:

"Som kreativ by går Viborg forrest, når det drejer sig om at bruge animation og visuel formidling til at gøre FN’s verdensmål vedkommende for borgerne og til at fremme deltagelse i uddannelses- og kulturliv, også blandt udsatte grupper. Med andre ord bruger Viborg animation som inkluderende kommunikation. Det er en meget banebrydende tilgang, som hele Danmark – og andre lande – kan lade sig inspirere af.”

Hvad betyder Media Arts?

Den digitale, visuelle formidling er en naturlig del af Viborgs lokale identitet – en del af vores hverdag - og derfor er den også en vigtig del af fortællingen om os selv til omverdenen.  

For os dækker Media Arts eller mediekunst bredt over visuelle udtryksformer som film, kunst eller billeder, der er skabt ved hjælp af teknologiske komponenter, eksempelvis computere eller digitale kameraer. Tegningen og tegnekundskaber er vores første forudsætninger for at forstå og anskueliggøre verden. Derfor indgår tegning også som grundstenen i den visuelle formidling.