#TegnHåb på SMK

Over 3.100 tegninger fra 33 forskellige lande blev delt ifm. #TegnHåb-kampagnen. De udgjorde grundlaget for den udstilling, der blev vist hos Statens Museum for Kunst den 26. marts til 5. april 2021.

Tegninger fra hele verden - med både lys, håb og frygt, coronavirus-bekæmpende superhelte og varme hilsner - viste som samlet hele et samtidsbillede af de tanker, følelser og oplevelser, som hele verdens børn har under coronapandemien - fra frygt for den smittende virus til, at der er et håb for fremtiden.

Tegningerne kunne ses i aftenmørket, når de lyste ud af glasfacaderne hos Statens Museum for Kunst, hvor store dele af bygningen også blev lyst op.

Tegning som et internationalt sprog

Det er Viborg UNESCO Creative City, der står bag initiativet, som har overskriften #TegnHåb / #Drawwithdenmark. I begyndelsen af februar opfordrede Viborg, som værtsby for Danmarks Indsamling 2021, børn verden over til at skildre, hvad de håber for coronakrisens mest udsatte børn.

Tegningerne rejser ud i verden igen

I maj 2021 projiceres tegningerne i den engelske by York, og i efteråret 2021 skal de efter planen udstilles i italienske Carrara og kinesiske Wuhan mv. 

 

 

Video:

Fotos: